Freesurf Camp&Hostel

Freesurf is a surf camp and hostel located next to Baleal, Peniche, Portugal. They provide accommodation, breakfast, surf classes complete with surf equipment.

Instructors 4

Miguel Oliveira

Miguel is a surf trainer level 1 and surfer since 1980. He is an experienced surf contest organizer and a major surf brands distributor more than 25 years. He is also a wet suits specialist manufacturer and a local surfer since 1987. His board preferences is a short board but also longboard enthusiast. His preferred surf spots are at Peniche area and southwest Portugal.

Nuno Saraiva

Nuno is a surf trainer level 2. He has been surfing since 1985 and more than 12 years experience for beginners and advanced levels. He is an experienced surf judge and former longboarder competitor. He is Peniche local surfer and longboarder. His board preferences is a short board and long board. His preferred surf spots is Supertubos and Baleal.

Vítor Ferreira

Vitor is a surf trainer level 1 and a surfer since 1995. He has an ISA surf trainer degree and has five years experience of initial and intermediate levels. He is a Peniche local surfer. His board preferences are short board, long board, and stand up paddling. His preferred surf spots are Baleal and Belgas.

Miguel Fernandes

Miguel is a surf trainer level 1 and a surfer since 1980. He is an experienced surf photographer. His board preferences are short board, long board, and stand up paddling enthusiast. His preferred surf spots are Peniche, Ericeira, and Caparica.

Testimonials 3

Kako Du Genou France

Freesurf Camp&Hostel Facebook page

Lovely place, close to Peniche and nice beaches of Ferrel ! Colors, bikes, nice views, we were lacking nothing. Thanks for your kindness Maria, you're such a lovely person, i'll never forget you. Bye guys ! Take care

Lisa Fischer

Freesurf Camp&Hostel Facebook page

Thank you for everything, Maria! It was perfect!

Lisa N.

TripAdvisor website

Bij aankomst in Ferrel (per bus) vond ik het onduidelijk waar het hostel was. Er was geen wegwijzer voor het hostel te vinden. Gelukkig had ik het adres en kon ik door het vragen naar de straat aan locals het hostel vinden. Veel mensen spreken echter zeer beperkt Engels. Dus het is handig als je in elk geval wat woordjes zoals links en rechts in het Portugees weet. Uiteindelijk loop je er zo'n 10 minuutjes over en ga je een soort van steile helling op. Wellicht niet super handig met een koffer maar ik had zelf een backpack. De zonsondergang is in Ferrel erg mooi. Regelmatig een felle blauwe kleur met tinten van roze/paars.

Het hostel zelf is super. Maria (de gastvrouw) is vriendelijk en behulpzaam en kookt af en toe Portuguese gerechten voor haar gasten. Ze is vaak aanwezig en je kan gerust allerlei vragen aan haar stellen. Ze lijkt veel kennis te hebben van surfen en de omgeving:) De dorm was ruim en de badkamer ook. De bedden zijn prima en het ziet er overal schoon uit. De keuken is voorzien van alles wat je nodig zou kunnen hebben. Ook is er beneden een stenen bbq en pizza oven. Het zwembad word goed schoongehouden. Het water uit de kraan is drinkbaar.

Ik had er zelf voor gekozen om het ontbijt niet er bij te boeken maar van wat ik heb gezien was het ontbijt uitgebreid en zag het er goed uit.

Het enige minpunt vind ik de locatie. Om bij het strand van Baleal te komen loop je toch wel zo'n 20 a 30 minuten. Zelf vind ik dit niet erg en juist wel prettig om even te lopen maar als je een eigen surfboard bij hebt en geen auto wordt dit toch wel onhandig. Naar Peniche is helemaal een behoorlijke afstand dus het huren van een auto is zeker aan te raden als je nog wilt surfen bij supertubos of meer keuze wilt in de supermarkt. In Ferrel zijn namelijk alleen mini supermarkten te vinden met een zeer beperkte keuze.

Vanwege de locatie is het dan ook niet echt een party hostel. Als je daar naar zoekt kan je denk ik beter ergens anders heen. Wel gaan sommigen af en toe uit (met de auto bijvoorbeeld). Ook kan je prima met andere gasten zelf wat drank inslaan en in het hostel opdrinken. De locatie heeft echter ook zijn voordelen. Het is dichtbij het almagreiras strand (10 a 15 minuten lopen). Een erg mooi en rustig (vooral bezocht door locals) strand dat zeker een bezoek waard is. Ook is het hostel door de locatie rustig en kan je na een vermoeiende dag surfen prima slapen zonder veel geluiden van buitenaf.

Ik was zelf erg tevreden met het hostel en zou zeker teruggaan als ik naar dezelfde plek zou teruggaan. Ook in de winter lijkt mij dit een fijne plek om een vakantie/lang weekend door te brengen.

Belangrijk: ook in de zomer wordt het s'avonds behoorlijk koud in Ferrel. Hier had ik zelf niet op gerekend waardoor ik uiteindelijk ter plekke een trui heb gekocht. Houd hier dus rekening mee.

Zoek goed uit hoe je naar Ferrel gaat. Er gaat een bus van Lissabon naar Peniche en een aparte bus van Peniche naar Ferrel. Deze gaan echter niet supervaak op een dag en de tweede bus van Peniche naar Ferrel is online voor buitenlanders erg lastig te vinden maar is er zeker wel. Een taxi is natuurlijk ook mogelijk en taxi's zijn in Portugal niet duur (Peniche naar ferrel is ongeveer 8 euro denk ik)

Don't miss out, join our mailing list and get updates & special offers!
Served by www02 - 8003